• Slide 0
  • Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3
  • Slide 4
  • Slide 5
  • Slide 6
  • Slide 7

Het programma Torenmuziek Barneveld 2018 vindt u hieronder

DATUM PLAATS BEIAARDIER   BIJZONDERHEDEN
Vrijdag 29 juni, om 19.30 uur Barneveld, toren Oude kerk Boudewijn Zwart   Jukeboxconcert
De monumentale Jan van Schaffelaartoren, wordt vanavond veranderd in een Juke-box.
Het publiek kan vanavond onder aan de toren tegen betaling van een willekeurig muntje zelf een nummer kiezen uit een variërende lijst van beiaardcomposities, psalmen, arrangementen, kinderliedjes en populaire melodieën. Zo klinkt een afwisselend programma over de daken van Barneveld.
Vrijdag 6 juli, om 19.30  uur  Barneveld, toren Oude  kerk Wim Ruitenbeek   Beiaard-PLUS concert in samenspel met viool en piano; door Alisa van Dijk (viool) en Boudewijn Zwart (piano)
Woensdag 11 juli, om 19.30 uur Barneveld, Raadhuistoren Duo Black & Beauty   Beiaard-PLUS concert door het duo Black & Beauty (piano en Raadhuis carillon) Luisterplaats: de fluistertuin van restaurant “Bij ’t Raadhuys” tegenover de Raadhuistoren, met Oudhollands vers gezette koffie of thee en een speciale klokspijs-lekkernij. Zie ook: www.bijtraadhuys.nl
Woensdag 25 juli, van 11.00 - 18.00 uur Garderen Jasper de Praetere, Jan-Sjoerd van der Vaart, Gerda Peters, Boudewijn Zwart   Dorpskerktoren & Reizende beiaard tijdens de Familiebraderie Garderen (Gelderse Toren-dag). Een viertal beiaardiers speelt afwisselend en op beide beiaarden. Ook luistert David van Amstel met zijn zingende zaag, de dag op.
Woensdag 8 augustus, van 11. - 18.00 uur Garderen André Kukolja, Jan-Geert Heuvelman, Wim Ruitenbeek, Bastian Fuchs, Boudewijn Zwart   Dorpskerktoren & Reizende beiaard tijdens de Familiebraderie Garderen (Gelderse Toren-dag). Een vijftal beiaardiers speelt afwisselend en op beide beiaarden.
Vrijdag 31 augustus, van 19.30 - 21.30 uur Barneveld, Raadhuisplein Boudewijn Zwart   Raadhuisplein concert met Reizende beiaard en het orkest van Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden
Vrijdag 30 november Barneveld, Trouwzaal van het Raadhuis Boudewijn Zwart   "Bach in Barneveld"

 

Luisterplaatsen Oude Kerk: Banken rondom de toren

Wekelijkse bespelingen

Vanaf de Raadhuistoren en de Oudekerkstoren bespeelt de beiaardier wekelijks het carillon. Verzoeknummers zijn aan te vragen via telefoon 0182-387079 of via de mail van beiaardier Boudewijn Zwart: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oudekerkstoren: vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur (wekelijks)

Raadhuistoren: vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur (wekelijks)

Op de website www.beiaardconcert.nl vindt u een overzicht van alle carillonbespelingen in Nederland

Beiaard in concert

Voor het organiseren van extra concerten is de Stichting De Barneveldse Beiaard afhankelijk van de financiële bijdragen van donateurs en sponsoren. Kijk daarom ook eens op onze Donateurs-pagina.