• Slide 0
  • Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3
  • Slide 4
  • Slide 5
  • Slide 6
  • Slide 7

Het programma Torenmuziek Barneveld 2017 vindt u hieronder

DATUM PLAATS BEIAARDIER   BIJZONDERHEDEN
Vrijdag 21 juli, om 19.30 uur Barneveld, toren Oude kerk Boudewijn Zwart   Jukeboxconcert

De monumentale Jan van Schaffelaartoren, wordt vanavond veranderd in een Juke-box.

Het publiek kan vanavond onder aan de toren tegen betaling van een willekeurig muntje zelf een nummer kiezen uit een variërende lijst van beiaardcomposities, kinderliedjes, psalmen, arrangementen en populaire melodieën. Eén van de bestuursleden van de stichting De Barneveldse Beiaard, seint het verzoeknummer door naar de beiaardier boven in de toren. Zo klinkt een afwisselend programma over de daken van Barneveld.

Woensdag 26 juli, vanaf 14.00 uur  Garderen, rondom de Oude kerk Boudewijn Zwart, David van Amstel, Chardy van Riel   Optredens tijdens de jaarlijkse familie braderie. Afwisselend op de beiaard van de Oude kerk (v.a. 14.30 uur, elk half uur) en de reizende concertbeiaard (v.a. 14.00 uur, elk heel uur); slotconcert om 20.00 uur. Tijdens bespelingen is de toren toegankelijk voor het publiek.
Vrijdag 04 aug., om 19.30 uur Barneveld, toren Oude kerk Black & Beauty   Vader Boudewijn bespeelt samen met dochter Lydia de beiaard en de (digitale) piano. Via een scherm heeft het publiek zicht op de muzikanten in de toren.
Woensdag 09 aug., vanaf 14.00 uur Garderen, rondom de Oude kerk Boudewijn Zwart, Rachel Perfecto, Bart Vervaat   Zie info 26/07.
Vrijdag 25 aug., om 19.15 uur Barneveld, Raadhuis toren Lydia Mussche-Zwart   Dit concert wordt georganiseerd door BVD-Advocaten, met o.a. een vestiging aan het Raadhuisplein te Barneveld. Op het sfeervolle plein voor het gemeentehuis zal het Ars Musica Orkest het Barneveldse publiek vanaf 20.00 uur trakteren op een schitterend klassiek concert. Voorafgaand aan dit concert zal Lydia Mussche-Zwart de luisteraars vanaf 19.15 uur onthalen op de ragfijne muziekklanken van het carillon boven het Raadhuis.
Vrijdag 1 sept., om 20.00 uur In de Trouwzaal van het Raadhuis Campana Consort (o.a. Boudewijn Zwart)   “Schilderijen van een tentoonstelling” van Modest Moussorgsky. In beeld zichtbaar gemaakt door Barneveldse kunstenaars en in muziek weergegeven door het Campana Consort. Een unieke combinatie van beeld en geluid. Aanmelding voor het concert wordt geadviseerd. Dat kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dinsdag 19 sept., om 20.00 uur Raadhuis toren Boudewijn Zwart   Zwart speelt Bach!
Donderdag 5 okt., om 19.30 uur In de Oude Kerk en aansluitend op de Raadhuis toren Boudewijn Zwart, Rien Donkersloot Toren Muziek Ensemble   Dit concert wordt georganiseerd door de firma Baan. Het concert begint om 19.30 uur met bespeling van clavion (Boudewijn Zwart) en orgel van de Oude kerk (Rien Donkersloot). Na dit binnen-concert kan het oor verder te luisteren worden gelegd op het Raadhuisplein. Daar zal Boudewijn Zwart, in combinatie met het Toren Muziek Ensemble, een sprankelende uitvoering verzorgen. De koperblazers zullen samen met de beiaardier met speciaal gearrangeerde muziek de avond op een welluidende manier afsluiten.

 

Luisterplaatsen Oude Kerk: Banken rondom de toren

Wekelijkse bespelingen

Vanaf de Raadhuistoren en de Oudekerkstoren bespeelt de beiaardier wekelijks het carillon. Verzoeknummers zijn aan te vragen via telefoon 0182-387079 of via de mail van beiaardier Boudewijn Zwart: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oudekerkstoren: donderdag van 10.00 tot 11.00 uur (1x per 14 dagen)

Raadhuistoren: vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur (1x per 14 dagen)

Op de website www.beiaardconcert.nl vindt u een overzicht van alle carillonbespelingen in Nederland

Beiaard in concert

Voor het organiseren van extra concerten is de Stichting De Barneveldse Beiaard afhankelijk van de financiële bijdragen van donateurs en sponsoren. Kijk daarom ook eens op onze Donateurs-pagina.